مجازات شدید برای حفاری غیرمجاز

ساخت وبلاگ

مجازات شدید برای حفاری غیرمجاز در محوطه های تاریخی و باستانی ثبت میراث فرهنگی

در دو سال اخیر یک باند ۱۵ نفره حفاری غیرمجاز با حفر تونل های زیرزمینی اقدام به تخریب تپه جنگل از تپه های تاریخی نزدیک به چغازنبیل کرده بودند که همگی با با همکاری نیروی انتظامی و مساعدت قوه قضاییه دستگیر شدند.

افشین حیدری خبر داد: حفاران غیرمجاز تپه جنگل حدود ۱۱ میلیارد تومان به این تپه تاریخی خسارت وارد کرده اند.

او درباره نحوه رسیدگی به پرونده این حفاران غیرمجاز نیز تاکید کرد: این پرونده خلاف معمول پرونده هایی که یک طرف آن میراث فرهنگی است، خوب پیش رفت و در مجموع مجازات حدود ۸۵ سال زندان برای این حفاران غیرمجاز صادر شد.
به گفته حیدری، این مجازات شدیدترین حکمی است که تا کنون برای حفاران غیرمجاز در سراسر کشور و در طول تاریخ درگیری میراث فرهنگی با حفاران غیرمجاز صادر شده است.

همچنین از حفاران غیرمجاز تپه جنگل در شهرستان شوش، دو دستگاه لودر و یک دستگاه بیل مکانیکی کشف و به نفع میراث فرهنگی ضبط شد.

تپه جنگل تپه ای یاستانی در استان خوزستان است که آثار سطح الارضی اشکانی و آثار عمیق تر دوره ایلامی دارد. این تپه در ۵ کیلومتری ضلع شرقی موزه هفت تپه واقع شده و در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۸۷۹ به عنوان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

ماجرای دستگیری حفاران غیرمجاز در این تپه باستانی از این قرار است که در ابتدا یگان حفاظت ویژه میراث فرهنگی متوجه حفاری های عمیقی در تپه جنگل شد. پس از اطلاع یگان حفاظت، کارشناسان خود را به محل رساندند اما تنها با یک حفاری ساده مواجه نشدند. به گزارش شاهدان عینی تیغه های بیل مکانیکی نه تنها خاک بکر را به کناری زده که به حوزه های آبی تپه هم رسیده اند. درحال حاضر ۶ متر از عرض تپه جنگل خاکبرداری و عمق حفاری بیش از ۸ متر است.

ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی تاکید می کند: هرگونه حفاري و كاوش به قصد بدست آوردن اموال تاريخي، فرهنگي ممنوع بوده و مرتكب به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و ضبط اشياء مكشوفه به نفع سازمان ميراث فرهنگي كشور و آلات و ادوات حفاري به نفع دولت محكوم مي شود. چنانچه حفاري در اماكن و محوطه هاي تاريخي كه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است يا در بقاع متبركه و اماكن مذهبي انجام می شود علاوه بر ضبط اشياء مكشوفه و آلات و ادوات حفاري مرتكب به حداكثر مجازات مقرر محكوم مي شود.

همچنین در این ماده قانونی صراحتا اعلام شده که <<هر كس اموال تاريخي، فرهنگي موضوع اين ماده را برحسب تصادف به دست آورد و طبق مقررات سازمان ميراث فرهنگي كشور نسبت به تحويل آن اقدام نکند به ضبط اموال مكشوفه محكوم مي شود.>>
از سوی دیگر در تبصره ۲ همین ماده قانونی آمده: خريد و فروش اموال تاريخي، فرهنگي حاصله از حفاري غيرمجاز ممنوع است و خريدار و فروشنده علاوه بر ضبط اموال فرهنگي مذكور به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال محكوم مي شوند. هرگاه فروش اموال مذكور تحت هر عنوان از عناوين به طور مستقيم يا غيرمستقيم به اتباع خارجي انجام می شود مرتكب به حداكثر مجازات مقرر محكوم مي شود.

اسرار کاوش...
ما را در سایت اسرار کاوش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1ganjurc بازدید : 252 تاريخ : دوشنبه 23 اسفند 1395 ساعت: 22:36