زندگینامه تیمور لنگ

ساخت وبلاگ

موارد بسیار زیادی از قتل عام ها و خشونت های تیمور را در منابع تاریخی آورده اند. اما تیمور علاوه بر آن، بسیاری از هنرمندان و دانشمندان شهرهای فتح شده را به پایتخت خود یعنی سمرقند می آورد. افراد زیادی از نقاشان برجسته و استادان معماری، فقیهان و نظایر آن ها وجود دارد که توسط تیمور به سمرقند آورده شدند که ایشان نقش فراوانی در تحولات بزرگ هنری و فرهنگی در عصر پس از تیمور داشتند.

تیمور مردی دوستدار دانش و هنر بود و به عالمان و هنرمندان احترام بسیار می گذاشت و حتی هنگام قتل عام یک شهر دستور می داد که از کشتن دانشمندان و فقیهان و هنرمندان خودداری کنند. وی با حافظ و سعدی و خواجه علی سیاهپوش صفوی ملاقات دوستانه ای داشته است و به درخواست خواجه علی، قبایل ترک بسیاری را که از آسیای کوچک اسیر کرده بود، آزاد کرد که این قبایل بعداً قزلباشانرا تشکیل دادند.

او طی سه حمله سرتاسر ایران را تسخیر کرد. ادوارد براون در <<تاریخ ادبیات>> خود وقتی از دورهٔ تیموریان صحبت می کند از اعمال خشن او چند فقره را ذکر می کند که از آن جمله است: <<در دهلی هزار اسیر هندی را سر برید (۸۰۱۱ ه / دسامبر ۱۳۹۸)؛ همچنین بر پا کردن بیست کله مناره در همان سال نزدیکی دمشق؛ و همین طور قتل عام مردم اصفهان در ۷۸۹ هzwj;.ق / اوت ۱۳۸۷۷ م؛ و مانند این ها که اندکی از بسیار حوادث خونینی است که در آن بی اعتنایی تیمور به جان آدمیان را می توان دید.>>

تمام تاریخدانان و سفرنامه نویسان، هارولد لمب و کلاویخو و سایرین در این نکته هم نظر هستند که تیمور همه جا را فتح می کرد تا بتواند سمرقند را چون یک شهر رؤیایی بسازد. گفته می شود ثروت امیر تیمور از طلا و نقره و سنگ های قیمتی و جواهرات، آن قدر زیاد بود که می توانستند سطح زمین را با سکهٔ طلا فرش کنند و هر روز هزار مثقال طلا خرج آشپزخانه و شربت خانهٔ خصوصی او بود. بیرحم تر از این مرد در جهان یافت نمی شد و اگر مقابل چشم او صدهزار مرد و زن و کودک را سر می بریدند کوچک ترین تأثیری در او نمی کرد. او خیلی به دینداری اهمیت می داد و در جامعهٔ اسلامی مورد توجه مردم و علما قرار گرفت.

زندگینامه تیمور لنگ.آثار باستانی. گنج ها و دفینه ها. ایران باستان. اسرار کاوش .فروش دستگاه و فلزیاب

اسرار کاوش...
ما را در سایت اسرار کاوش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1ganjurc بازدید : 309 تاريخ : جمعه 13 بهمن 1396 ساعت: 0:35