معادن سنگ هخامنشی در دشت پاسارگاد

ساخت وبلاگ

از این معادن می توان به دو معدن سنگ های آهکی تراورتن سفید در کوه الماس بُری تنب کرم و معادن سنگ های ماسه سنگی موسوم به ابوالوردی اشاره کرد.
اگرچه معدن الماس بری را در گذشته را باستان شناسانی که در حوزه پاسارگاد و تخت جمشید کار می کردند شناسایی کرده بودند، ولی از نحوه و چگونگی برداشت این سنگ ها گزارشی منتشر نشده بود.
این معدن مهم ترین و بزرگ ترین معدن هخامنشی مربوط به پاسارگاد است که از بیش از چهل قسمت آن سنگ برداشت شده است.
پس از انتخاب محل بُرش و براساس ابعاد بلوک موردنیاز، حجاران اقدام به جداسازی بلوک ها با انواع تیشه و قلم می کردند و در مرحله بعد بلوک ها را که به صورت قلمه ستونlrm; های نیمه تراش و مکعبی شکل 2 تا50تُنی بودند از صخره ها جدا می کردند و در دره های ریگزار مانند معدن به دامنه کوه انتقال می دادند.
در مرحله بعدی بلوک ها را سوار بر ارابه های بزرگ می کردند و با چهارپایانی مانند گاو، پس از گذار از تنگه های بلاغی و سعادت lrm;شهر، به پاسارگاد انتقال می دادند و کار می گذاشتند. سپس بلوک ها یا قلمه ستون ها را با انواع تیشه ها (از زبره تراش تا بسیار ظریف) صاف می کردند و در پایان به وسیله لیف درخت خرما یا پوست کوسه صیقل می دادند.
این معدن به تازگی شناسایی شده و از سنگ های استخراج شده آن در پر کردن فضای داخلی دیواره صفه تُل تخت و زیرسازی کاخ ها و آب نماهای باغ شاهی استفاده کرده اند.

معادن سنگ هخامنشی در دشت پاسارگاد.آثار باستانی. گنج ها و دفینه ها. ایران باستان. اسرار کاوش .فروش دستگاه و فلزیاب

اسرار کاوش...
ما را در سایت اسرار کاوش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1ganjurc بازدید : 331 تاريخ : سه شنبه 21 فروردين 1397 ساعت: 17:06